.:Historie:.

2 - 0 mod Elipse


Om The Spanish Inquisition

Om klanen SpIn

Det var sommer, 2002, og Steady og jeg (Ximinez) besluttede os for at starte en counter-strike klan. Jeg selv havde da spillet 1-2 måneder og Steady havde end ikke internet, men vi var beslutsomme. Vi blev ret hurtigt enige om navnet The Spanish Inquisition, da jeg spillede under nicket CardinalXiminez, og vi begge er temmelig gale Monty Python fans. Faktisk overvejde vi ikke rigtigt andre navne...

Jeg gik i gang med at lave et web site for klanen, der altså på det tidspunkt talte halvandet medlem, eftersom Steady jo endnu ikke havde internet :) Det tog mig vel tre måneder at lave version 1 af vores web site, da jeg lige skulle lære php samtidig med. Men det var ikke for lang tid, for det faldt stort set sammen med, at Steady fik adgang til det frådende informationshav..

Nu manglede vi bare to ting: 1 at blive "l33t" og 2 at få nogle "l33t" medlemmer i klanen. Og punkt nummer to er lykkedes :-) Læs mere om dem ved at kigge på deres profiler.

I foråret 2004 blev SpIn en såkaldt "Multi gaming clan", da vi optog WarCraft III på programmet, med vores ven fra virkelighedens verden, Turtlehat, som team leader. Han bragte en god bid af et wc3 hold med sig, fra 28DL og andre steder og med tiden opbygget et helt godt hold, der efter sigende (jeg følger ikke med i WC3-scenen), nærmede sig, hvad der kunne kaldes en del af dansktoppen.

I vinteren i starten af 2005 lukkede SpIn sine aktiviteter inden for al konkurrencebaseret gaming. Både WC3 og CS mandskaberne led hårdt under medlemmernes stigende interesse og tidsforbrug på dels det virkelige liv, men i særdeleshed World of WarCraft. Lukningen er ikke nødvendigvis definitiv. SpIn nåede inden sin 'død' flere nævneværdige præstationer: Andenplads på clanbase' danske 5on5 cs ladder, to sejre i den bedste række i WarZoo ligaen i cs, en semifinaleplads i Clanbase Open Falls 04 i WC3. Til sidst bør det lige nævnes, at vi helt sikkert har hygget os mest!

Om Monty Pythons SpIn

The Spanish Inquisition: From left to rigth: Jr. Cardinal Biggles, Cardinal Ximinez of Spain, Jr. Cardinal Fang.

The Spanish Inquisition eller Den spanske Inkvisition er ikke noget Monty Pythons har fundet på, omendskønt deres komiske udgave af inkvisitionen fra det forrygende Monty Python's Flying Circus måske er bedre kendt.

Monty Python brugte de tre kardinaler "Ximinez" (Michael Palin), "Biggles" (Terry Jones) og "Fang" (Terry Gilliam) i det femtende afsnit (Afsnit 2 i anden sæson) i to sketches. Afsnittet er optaget den anden juli 1970.

De tre kardinaler kommer på scenen to gange og begge gange laver de en storslået entré, hvor de stormer ind i billedet og råber: "Nobody expects the Spanish Inquisition!" ("Ingen venter Den spanske Inkvisition"). Begge gange er det en slags svar til den foregående replik, hvor der fx er blevet sagt "I didn't expect the kind of Spanish Inquisition". ("Jeg forventede ikke lige den spanske inkvisition" - hvilket betyder, at vedkommende ikke havde forventet at blive udspurgt på den måde, han/hun er blevet det.)

Så har jeg kun en ting mere at sige: Hent lænestolen og køb eller lej videoen med Monty Pythons Flying Circus 15. afsnit - og hav det sjovt :-)

Om den historiske SpIn

'Asellien'

I 1478 fødtes Den spanske Inkvisition, autoriseret af Pave Sixtus IV til at hjælpe med at rense Spanien for jøder og andre kættere. Paven gav den spanske Kong Ferdinand V og Dronning Isabella autoritet over inkvisitionen.

De udnævnte "la Suprema y General Inquisción" ~ den øverste og ledende inkvisitor. Den første "overinkvisitor" var Tomás de Torquemadas, der var en personlig ven af dronningen. Han blev efterfulgt af Diego de Dieza og Ximénez de Cisneros - den selvsamme "Cardinal Ximinez", som optræder i Monty Pythons sketch.

Den spanske Inkvisition er og (måske især) var kendt for sine psyko-terroristiske metoder. Hvis du blev beskyldt for at være kætter, ville du ikke få at vide, hvem der beskyldte dig, og ej heller hvem der eventuelt vidnede i mod dig. Hvis beskyldningerne førte til arrestation, ville alle dine ejendele blive beslaglagt. Ikke kun ukristne blev forfulgt, også folk der havde jøder i deres familier måtte se sig undersøgt.

Alvorlig fysisk tortur og straf var også elementer i Den spanske Inkvisitions våbenarsenal, men den udførte dog ikke selv den straf og tortur, som den idømte de vantro. Denne gerning blev overladt til de civile myndigheder for at undgå, at kirken skulle blive involveret i nogen form for blodsudgydelse.

Den straf man kunne blive idømt ville typisk være blandt det følgende:

 • Åndelig straf - fx: afsværgelser, bodsøvelse
 • Finansiel straf - fx: beslaglæggelse, bøder, afsættelse fra embede
 • Fysisk straf - fx: autodafe (brænding på bål), galejslave/roer, fængsel, pisk, landsforvisning
 • For god ordens skyld skal det lige tilføjes, at vi på ingen måde sympatiserer med den virkelige Inkvisitions formål og handlinger. Vi (Steady og Ximinez) er selv ikke-troende og ryster på hovedet af religiøst fremprovokerede krige. (Og andre krige for den sags skyld.)

  Kilder:

  Om klanen: Ene og alene min (Ximinez') hukommelse, så hæng dig ikke i detaljerne... :)

  Om Monty Python: "Monty Python's Flying Circus - just the words", Methuen, 1998

  Om Den historiske spanske Inkvisition:
  ->Spanien under Los Reyes Católicos
  ->Historical overview of the inquisition
  ->The Spanish Inquisition
  ->The Spanish Inquisition:Fact Versus Fiction

  Antal besøgende: 1039993